MEGE Teknik firması Airbus ve Sikorsky başta olmak üzere dünya devi şirketlerin onaylı tedarikçisi haline geldi.

08.02.2019

Savunma ve havacılık sanayisinin üstün nitelikte kablo ihtiyacını onlar karşılıyor.

Kablo demeti tasarımı yapan, prototipleyen ve üreten MEGE Teknik, bugün, alanında dünya devleriyle rekabet gücü olan bir şirket haline geldi.

MEGE Teknik Kurucu Genel Müdürü Ali Han, ASELSAN’ın yetiştirip bu ülkeye kazandırdığı önemli mühendislerden biri.

ASELSAN’dan ayrıldıktan sonra 2001 yılında MEGE Teknik firmasını kuran Ali Han, savunma ve havacılık sanayisinin kullandığı son derece hassas kablo demetlerinin tasarım, prototipleme ve üretimine başladı.

Kaliteden ve ilkelerden taviz verilmeden geçen istikrarlı yıllar, MEGE Teknik firmasını Airbus ve Sikorsky başta olmak üzere dünya devi şirketlerin onaylı tedarikçisi haline getirdi.

Firma, Türk Havacılık Uzay Sanayii ve ASELSAN’ın “stratejik ortağı” seçilirken; ROKETSAN ve FNSS’nin de çözüm ortağı konumunda.

Firma, Ankara Sanayi Odasının 55’inci Kuruluş Yıl Dönümü ödülleri kapsamında 7 Şubat’ta düzenlenen törende Ar-Ge, Ar-Ge Merkezi dalında ödül almayı başardı.

ASELSAN tarafından 5 Şubat’ta Ankara ATO Congresium’da düzenlenen Güç Birliği Zirvesinde de MEGE Teknik Genel Müdürü Ali Han, “stratejik ortak olarak” ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün’den plâket almıştı.