Proje kapsamında, alt yüklenicilik sözleşmeleri ile yerli firma olan MEGE Teknik, ASELSAN, STM, Aydın Yazılım, SELEX, BiTES, MilSOFT firmaları rol aldı.

06.08.2014

Savunma Sanayii Müsteşarlığı bünyesinde sürdürülen ERCİYES Projesi kapsamında modernizasyonu gerçekleştirilen ilk uçak, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edildi.

ERCİYES Projesi kapsamında TUSAŞ'ın ana yükleniciliğini yaptığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın envanterinde bulunan 13 adet C-130E ve 6 adet C-130B uçağın ilk teslimat töreni 08 Ağustos 2014 tarihinde TUSAŞ Tesislerinde gerçekleştirilecek.

Proje kapsamında birinci C-130 Uçağı, uluslararası seyrüsefer ihtiyaçlarına uyumlu, yüksek harekat etkinliğine sahip, çok amaçlı görev bilgisayarı ve Hava Kuvvetleri Bilgi Sistemi'ne entegre olarak çalışabilen ‘Yer Görev Planlama Birimi' ile gece görüş uyumlu gösterge ve aydınlatma sistemleriyle donatılmış olarak modernize edildi. Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve Silahlı Kuvvetler temsilcilerinden oluşan ilk yerli Sertifikasyon Otoritesi tarafından ‘Tamamlayıcı Tip Tasarım Onay Belgesi' yayınlanarak modernizasyon kapsamındaki uçakların uçuşa elverişliliği belgelendirildi. Ayrıca Proje kapsamında, alt yüklenicilik sözleşmeleri ile yerli firma olan ASELSAN, STM, Aydın Yazılım, SELEX, MEGE Teknik, BiTES, MilSOFT firmaları da rol aldı. ERCİYES Projesinde, Yer Görev Planlama Birimi ve 1 adet Prototip Uçak'ın (C-130 E) Kabul Testleri tamamlandı ve teslimatı gerçekleştirildi. Seri Üretim Uçaklarının Modernizasyon süreci ise 2014 Mart ayı içerisinde başlatıldı. Seri Üretim faaliyetleri TUSAŞ tesisleri ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı 2'nci Hava İkmal ve Bakım Merkezi Komutanlığı (Kayseri) tesislerinde gerçekleştirilecek.